Nya glasögon

Har sedan kursen i VBR förra hösten fått helt nya glasögon vad det kommer till häst, ryttare och ekipage och dess hållbarhet.

Redan när jag startade upp företgaet visste jag att jag ville jobba med hållbarhet och jag visste vart siktet på horizonten var. När jag hittade informationen / teorin kring VBR (Vertikal balanserad ridning) SOM (Sience of Motion) och RiB (Rider in Balance) utöver materialet som pubicerades på Hippson i samband med serien ”Hållbara Ryttare” visste jag att jag hittat rätt.

Biomekanik, liksidighet och helhet. Det är tråden jag vill följa framåt och bredda min kunskap för hållbara ryttare, hästar och ekipaget i sin helhet.

När kunskapen ökat med timmar, teori och praktik har även flitret för hur jag ser på ett ekipage förändrats. Vad är rakt? Vart ska referensen börja? Varför tappar ryttaren eller hästen balansen och hur bygger vi upp den på lång och kort sikt.

För eleverna som tränat för mig har jag även varit tydlig med att jag inte vill använda begrepp som att någon gör fel. Jag väljer att gå på spåret Thereza presenterat via Hyllinge Hästgård – att man rider med den information man har. Det handlar alltså om brinstande kunskap – och inte illvilja att inte göra bättre.

Kan varmt rekomendera hennes blogg på patreon om ni vill fördjupa er i biomekanik och hur hästen ska och bör utföra rörelser och hur krafter påverkar resultatet.

Mer kunskap kommer på sikt leda till hållbarare hästar, bättre prestationer och bättre hästhållnig.

Hoppas ni som jag – önskar en höst där bloggandet får ta plats, företaget får växa och kunskapen ökar!

Författare: Evelina

Evelina har en lång erfarenhet som ryttare och utbildare av unga hästar. Bakgrunden som instruktör och tränare breddas kontinuerligt och hon erbjuder något unikt. Hållbarhet i helhet för både häst och ryttaren. Evelina fortsätter utbilda sig kontinuerligt för att erbjuda ryttaren och hästen det bästa förutsättningarna tillsammans och skapa nya förutsättningar. Grundare av https://www.horseequestrian.se där hon följer drömmen om att arbeta med häst och ryttare - med hennes största passion och bröst brinn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *