Hållbara ryttare 2.7 – Prestera när det verkligen gäller

Håll dig till planen, gör det inte värre. Samma som du alltid har gjort och brukar göra. Ändra ingenting. Ödmjukheten för prestationen för ryttaren och hästen.

Nervositeten kommer alltid, var förberedd och fokusera på rätt saker. Tränaren har stor betydelse, en trygghet och en familjär känsla i situationen. Tränaren kan hjälpa till mentalt och med tajming och i prestationssammanhanget.

Var öppen för kunskap och ta lärdom av erfarenhet och analysera vad som blir överflödigt. Våga ha roligt på resans gång, resan till målet är det roliga.

Var nyfiken på pressen, andningen, lära mig andas i prestation. Laget och teamet spelar stor roll, dela känslan, erfarenheter och minnen tillsammans.

  • Förbered dig grundligt
  • Följ rutinerna

Min mentor pratar alltid om att du presterar 70% av din kapacitet på tävling gentemot hur du presterar på träning. Var ödmjuk inför hur lite vi faktiskt tävlar gentemot hur mycket vi tränar. Både i vardagssituation men även på tävlingssituationer. Se utvecklingen, hitta en balans på tävlingsplatsen och skapa rätt känsla.

Författare: Evelina

Evelina har en lång erfarenhet som ryttare och utbildare av unga hästar. Bakgrunden som instruktör och tränare breddas kontinuerligt och hon erbjuder något unikt. Hållbarhet i helhet för både häst och ryttaren. Evelina fortsätter utbilda sig kontinuerligt för att erbjuda ryttaren och hästen det bästa förutsättningarna tillsammans och skapa nya förutsättningar. Grundare av https://www.horseequestrian.se där hon följer drömmen om att arbeta med häst och ryttare - med hennes största passion och bröst brinn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *