Hållbara ryttare 2.4 Hur vi är och hur vi vill vara – hur påverkar det prestation?

Jag måste till jag vill, vad behöver jag lära mig?

Ta vara på moment och tillfällen där det är riktigt bra – välmående och optimala prestationstillstånd. Patrik Kittel pratar om ”goodfeeling” i vardagen påverkar prestationen. Förstärk och därefter jobba på det som behöver förbättras.

Självförtroende – ständig pågående process, våga misslyckas och våga komma igen när det inte blir som jag hade tänkt. Mental inställning och att komma vidare. Var självkritisk men fastna inte.

Hitta rätt känsla, hitta det som är bra och våga lyfta det!

Skilja på person och prestation.

Ventilera, dela med sig, var noga och omtänksam – lyft dina ryttare, dina träningskompisar. Du måste brinna, kämpa och ge inte upp! Ta hand om dig själv för att motivera, prestera och vinna.

Tålamod i att hitta nya vägar, nya möjligheter och varandra. Här känner jag igen mig själv främst som tränare, jag nördar gärna ner mig i motgångar och letar bakomliggande problematik som ger utslaget. Viktigt är dock att lyckas med detta även uppsuttet. Se skillnad på person och prestation, väg in förutsättningar, erfarenhet och utvecklingsförmåga. Vissa saker går rätta till under ridpasset, andra behöver mer tid. Skilj på misslyckanden, motgång och process. Vissa förändringar tar tid och behöver göras på sikt, ett misslyckade är en erfarenhet som stärker slutresultatet.

  • Välj hur du tilltalar dig själv.
  • Byt ut måste till vill
  • Ställ nya frågor till dig självförtroende
  • Fokusera på det du vill lära

Nästa avsnitt – Bubblan

Författare: Evelina

Evelina har en lång erfarenhet som ryttare och utbildare av unga hästar. Bakgrunden som instruktör och tränare breddas kontinuerligt och hon erbjuder något unikt. Hållbarhet i helhet för både häst och ryttaren. Evelina fortsätter utbilda sig kontinuerligt för att erbjuda ryttaren och hästen det bästa förutsättningarna tillsammans och skapa nya förutsättningar. Grundare av https://www.horseequestrian.se där hon följer drömmen om att arbeta med häst och ryttare - med hennes största passion och bröst brinn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *