Framgång föder motivation

Senaste veckan har mitt motivationskonto verkligen sprudat. En av mina elever tävlade i sin nya sadel förra helgen och skrällde ordetnligt. Mot alla odds konkurerade hon ut alla andra storhästar och slog till med meetingbästa och rosettregn. Orsak? – Kanske den nya sadeln men jag är helt övertygad om att hennes växande självförtroende också ger utdelning. ÄNTLIGEN vågar hon tro på sin kunskap och att hon räcker till. Hela mitt hjärta växer ett par storlekar när jag ser denna mentala och personliga utveckling.

Nästa elev har verkligen VUXIT under hösten, egentligen på grund av och tackvare en massa motgångar. Men denna gång har hon inte stått ensam, hon har fått stöttning, vägledning och hjälp när bakslagen kommit och en PLAN på hur vi tar oss framåt. För jag ser verkligen arbetet med hästarna, eleverna och ekipaget som något vi gör tillsammans. Deras motgångar är även mina motgångar, men även möjligheten till utveckling och nya sätt att attackera problemen som uppstår. När jag mötte detta ekipage i slutet av sommaren kunde dem inte lasta, dem kunde inte rida ut och dem hade problem att hitta motivation i hästen på ridbanan. Vi gjorde en analys, bestämde oss för ett svartvitt förhållningsätt och en tydlig plan. Ett bakslag i hållbarheten kom, men efter det har vägen varit spikrak uppåt. Lastningen började strula igen, nya tankar ventlierades och BOM – framgång igen. Självförtroendet i denna ryttare bara sprudlar – och då kommer framgången.

Tredje ekipaget har gått från c-ponny med kort galopp till en mer storgalopperad ung storhäst med lite rutin. Övergången har varit lite svår att ”förstå” för ryttaren men då planen började redan sista året på ponnyn för detta och den röda tråden har fått leda har resultaten kommit därefter. Under helgen red ekipaget en felfri 1.0m och debuterade 1.10m med en FANTASTISK runda, helt fenomenal ridning och enormt välplanerad. UNDERBART att få se deras framfart och se att målet och drömmarna kommer närmre och närmre.

Att hålla träningar för ambitiösa ryttare med målsättningar, ambition och få vara med i deras med och motgång – DET är själslig lycka och det som tankar mitt konto mest. Snart vaknas åskådarplats på hoppträning för min mentor, kanske ett gäng fina hästar som jag får lotsa från backen och mer analyser från mina ekipage.

Helgens visningar av hästar var också väldigt givande, två riktigt lovande 4åringar med olika förutsättningar men båda bjuder på hög kvalité. Det är också motivation att få se bra råmaterial även på de fyrbenta.

Författare: Evelina

Evelina har en lång erfarenhet som ryttare och utbildare av unga hästar. Bakgrunden som instruktör och tränare breddas kontinuerligt och hon erbjuder något unikt. Hållbarhet i helhet för både häst och ryttaren. Evelina fortsätter utbilda sig kontinuerligt för att erbjuda ryttaren och hästen det bästa förutsättningarna tillsammans och skapa nya förutsättningar. Grundare av https://www.horseequestrian.se där hon följer drömmen om att arbeta med häst och ryttare - med hennes största passion och bröst brinn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *