Floras första vecka

En vecka har gått sedan hon lämnade kliniken.
Resan hem gick bra, hon traskade snällt på transporten och åkte sedan färden hem utan några konstigheter. Denna lilla dam (inte fyllda 1 ännu) har blivit världsvan. Under vistelsen på kliniken kallade personalen henne för klinikens maskot. Hon fick även beröm och var oftast ett riktigt A-barn. Så även på denna hemfärd.

Väl hemma gjorde hon sig hemmastadd och var tydlig med att vatten dricker man ur hink, nymodigheter som vattenkopp var överskattat.

Ett bandagebyte utfört med veterinär på plats, både gårdsägaren och veterinären var förvånade över det stora bandaget till det lilla såret som är kvar, men följer ordinationer för hemgångrådet och bandagerar om enligt rekomendation.

Flora har fått en sjukhage att vistas i där hon är nära det andra hästarna, men ändå avskilt innan vi fått fullständiga rehab schema från kliniken. Hon har varit pigg och kavat och tycker att livet hemma på gården är toppen.

Ett varmt mottagande av gårdens hunk som tyckte att hon var en riktig snygging trots sin unga ålder. Mamma Skilla tyckte däremot att den utflugna ungen kunde fortsätta klara sig själv. Till bakgrundshistorien valde Flora själv att avvänja sig från mamma Skilla och har redan innan skadetillfället påvisat sin självständighet.

Till veckan väntas nytt omslag av sår och besök av Equiterapeut som tidigare behandlade henne innan klinikvården startade.

Författare: Evelina

Evelina har en lång erfarenhet som ryttare och utbildare av unga hästar. Bakgrunden som instruktör och tränare breddas kontinuerligt och hon erbjuder något unikt. Hållbarhet i helhet för både häst och ryttaren. Evelina fortsätter utbilda sig kontinuerligt för att erbjuda ryttaren och hästen det bästa förutsättningarna tillsammans och skapa nya förutsättningar. Grundare av https://www.horseequestrian.se där hon följer drömmen om att arbeta med häst och ryttare - med hennes största passion och bröst brinn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *